Ondernemersklankbord

OKB helpt ondernemend Nederland

Stichting Ondernemersklankbord is een landelijk netwerk met 300 adviseurs en één van de grootste, onafhankelijke non-profitorganisaties die zich belangeloos voor je inzetten. In de 40 jaar van ons bestaan hebben wij al meer dan 100.000 ondernemers effectief geholpen met bedrijfsadvies. Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf kunnen met èlke ondernemingsvraag bij ons terecht en worden door een OKB-adviseur persoonlijk begeleid in een klankbordtraject.

OKB helpt het mkb

40 jaar actief
17 regio's in heel Nederland
300 ervaren adviseurs
3000 adviestrajecten per jaar
85% zeer tevreden over OKB
66% faillissementen afgewend

Spreekuren in heel Nederland

Ondernemersklankbord is er voor jou

Ben je starter, wil je uitbreiden, onderzoek je de markt, kan de organisatie beter of overweeg je bedrijfsopvolging? In elke fase en bij elk bedrijfsaspect komen er tal van vragen op je af. Daar kunnen we je bij helpen. Wist je dat we in 2 van de 3 gevallen een faillissement kunnen voorkomen? Ondernemersklankbord voorziet iedere ondernemer in heel Nederland bij elk vraagstuk van bedrijfsadvies.

Voor elk aspect een klankbordtraject

Voor ondernemers door ondernemers

Het OKB-netwerk bestaat uit gemotiveerde adviseurs met ondernemerservaring en een professionele kijk op zaken. Het zijn allemaal oud-ondernemers, managers of specialisten op hun vakgebied. Zij delen vrijwillig hun expertise met je en geven onpartijdig advies. Dat gebeurt in klankbordtrajecten van een halfjaar, waarvoor Ondernemersklankbord slechts een minimumdonatie van 200 euro vraagt (tijdelijk gratis in verband met coronavirus). Wij helpen ondernemers daadwerkelijk vooruit met de grootste kans van slagen.

Meer over het klankbordtraject

Jouw adviseur is altijd dichtbij

Voor een landelijke dekking is de OKB-organisatie verdeeld in 17 regionale teams. Elk regioteam heeft gemiddeld 10 tot 15 adviseurs en wordt geleid door een regiovoorzitter. Binnen het team in jouw regio krijg je de adviseur toegewezen die je het beste kan helpen. Jouw adviseur kan zo nodig gebruikmaken van expertise binnen de organisatie. OKB zorgt daarnaast voor bijscholing en kennisuitwisseling en ondersteunt de regioteams vanuit Den Haag met een kleine, slagvaardige staf.

Oprichting en ontwikkeling

In 1980 richtte prof. ing. Jan Klevering, destijds president-directeur van Enraf-Nonius, de stichting Kleinnood op. Zijn doel was een netwerk van ervaren ondernemers en managers die de overlevingskansen van (startende) bedrijven moesten vergroten. 40 jaar later is het netwerk van stichting Ondernemersklankbord flink gegroeid en zijn onze werkzaamheden fors uitgebreid.

OKB-hoofdkantoor

Drs. Frank van Santen, directeur frank.vansanten@ondernemersklankbord.nl
Drs. Willem Jan Wiebosch, stafmedewerker willemjan.wiebosch@ondernemersklankbord.nl
Arjan van der Weel, ICT-manager arjan.vanderweel@ondernemersklankbord.nl
Juliëtte Bach, marketing- & communicatiemanager juliette.bach@ondernemersklankbord.nl
Meta van der Meer, controller meta.vandermeer@ondernemersklankbord.nl
Joyce Esseveld, coördinator servicedesk joyce.esseveld@ondernemersklankbord.nl
Annemieke van Dissel, servicedesk annemieke.vandissel@ondernemersklankbord.nl

Bestuur

Mr. Floris Oskam, voorzitter
Hendrik Kroeze R.A., penningmeester
Cees Mourits, bestuurslid
Ing. Jeroen Overing, bestuurslid

Ambassadeurs

Drs. Hans de Boer, voorzitter VNO-NCW
Jacco Vonhof, voorzitter MKB-Nederland
Aad Ouborg, eigenaar/directeur Ouborg Group B.V.
Prof. dr. Bernard Wientjes, hoogleraar School of Economics, Universiteit van Utrecht
Carel Paardekooper

Ja, ik wil graag bedrijfsadvies!

Een halfjaar begeleiding, van ondernemer tot ondernemer, tijdelijk gratis in verband met coronavirus. Vraag meteen je eigen klankbordtraject aan.