Ondernemersklankbord

Uitgesteld – Nederland Paviljoen op Expo Agrofuturo 2020 in Bogotá, Colombia

In verband met de ontwikkelingen rond het coronavirus hebben wij besloten onze evenementen de komende tijd te annuleren of uit te stellen. Dit besluit sluit aan bij de richtlijn om sociale contacten te beperken. Wij doen ons best iedereen die zich heeft aangemeld te berichten. Houd onze website in de gaten voor de meest actuele informatie.

Bent u actief in de agrarische sector en bent u benieuwd naar uw mogelijkheden in Colombia? Meld u snel aan voor deelname aan Colombia's belangrijkste agrobeurs: de Expo Agrofuturo 2020. Ruim 70 Nederlandse bedrijven zijn u de afgelopen jaren voorgegaan.

De Expo Agrofuturo 2020 wordt van 19 tot en met 21 augustus gehouden in Bogotá. Ook dit jaar organiseren wij een Nederland Paviljoen op deze beurs. De vakbeurs verwacht 20.000 professionele bezoekers, 37 deelnemende landen en bijna 500 standhouders. Circulaire landbouw is het belangrijkste thema.

Achtergrond

Colombia heeft 50 miljoen consumenten, een economische groei van 3% (2019), en is de 3 economie van Latijns-Amerika. Met een verwachte groei van 4% in 2020 wordt de agrarische sector gezien als de motor van de Colombiaanse economie.

Groei landbouwproductie

De Food and Agricultural Organization (FAO) omschrijft Colombia als een van de 7 landen waar de landbouwproductie nog kan toenemen om de wereldbevolking ook in de toekomst te kunnen blijven voeden. Van de beschikbare landbouwgrond wordt momenteel minder dan een kwart gebruikt.

Modernisering van de Colombiaanse landbouw

Om op de wereldmarkt een rol te kunnen spelen is transformatie en modernisering van de Colombiaanse landbouwsector noodzakelijk. Sleutelwoorden daarbij zijn:

 • circulaire landbouw;
 • betere genetica;
 • nieuwe technologieën & innovaties;
 • automatisering;
 • verbeteren van kwaliteit;
 • verbeteren van efficiëntie en verminderen van verliezen;
 • verbeteren van organisatie en schaalvergroting; en
 • creëren van meer toegevoegde waarde in de gehele agroketen (van productie tot verwerking en distributie).

Nederland Paviljoen

De Nederlandse ambassade in Bogotá richt een Nederland Paviljoen van 80 m in. Dit gebeurt in samenwerking met het Holland House Colombia. Hier komt u in contact met belangrijke agrarische bedrijven uit de sector die op zoek zijn naar oplossingen. U ontmoet ook investeerders en financiers die hun portfolio in de agrarische sector willen uitbreiden.

Deelname en kosten

Deelname aan deze beurs kan op 2 manieren:

 • Beursdeelname met een individuele stand van ca. 8 m in het Nederland Paviljoen. Kosten bedragen € 1.750 exclusief btw per bedrijf. Dit is inclusief een individuele bedrijfsstand met basisinrichting (structuur/wanden, logo, tafel en stoelen, verlichting en stroomvoorziening). Er zijn maximaal 8 individuele stands beschikbaar (op volgorde van binnenkomst aanmeldingen).
 • Deelname via de Netherlands Lounge van het Nederland Paviljoen. U maakt gebruik van de collectieve Netherlands Lounge. Uw logo is zichtbaar, uw bedrijfsvideo's worden getoond en u kunt gebruikmaken van de vergaderfaciliteiten. Kosten bedragen € 750 exclusief btw per bedrijf. Op een van de beursdagen wordt een netwerkreceptie in de Lounge georganiseerd.
 • Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. Holland House Colombia kan een suggestie doen voor uw reis en verblijf.

Aanmelden en/of vragen

Informatie over de beurs vindt u op de website van Expo Agrofuturo.

Meld u per e-mail aan bij een van de onderstaande personen. Ook voor meer informatie over het Nederland Paviljoen kunt u contact opnemen met:

Patricia de VriesLandbouwraad Colombia, Nederlandse ambassade in BogotáE: bog-lnv@minbuza.nlT: +57 1638 4222

of:

Jan Willem van BokhovenHolland House ColombiaE: jwvanbokhoven@hollandhouse-colombia.comT: + 57 1744 9566

 • Het Nederland Paviljoen is uitgesteld
 • Meld u aan per e-mail
 • Deelname met individuele stand in Nederland Paviljoen kost € 1.750 excl. btw (8 stands beschikbaar)
 • Deelname via Nederland Lounge van het Nederland Paviljoen kost € 750 excl. btw
 • Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening

Locaties:

Corferias
Bogotá
-