Ondernemersklankbord

De adviseurs van Ondernemersklankbord

Al bijna 40 jaar staat OKB ondernemers in het mkb bij in alle facetten van hun bedrijfsvoering. Onafhankelijk, onpartijdig en onbaatzuchtig, want we delen onze kennis vrijwillig. OKB-adviseurs zijn professionals met ondernemerservaring en die expertise is van onschatbare waarde voor ondernemend Nederland.

Een OKB-adviseur

heeft relevante kennis
kan zich goed inleven
komt snel tot de kern
is onafhankelijk en integer
helpt andere ondernemers
draagt bij aan economie

OKB zoekt adviseurs

OKB-adviseur worden

Onze adviseurs weten wat ondernemerschap inhoudt. Zij hebben ruime praktijkervaring, bijvoorbeeld als zelfstandig ondernemer, directeur, manager, bedrijfsleider of specialist op een bepaald vakgebied. Veel OKB-adviseurs hebben hun actieve loopbaan beëindigd. In ieder geval stellen zij graag hun tijd beschikbaar om andere ondernemers te helpen.

Je geeft jouw kennis graag door

OKB-adviseurs zijn maatschappelijk betrokken. Je geeft jouw kennis belangeloos door aan andere ondernemers en dat geeft veel voldoening. Jouw expertise gaat niet verloren.
Per klankbordtraject schakelen wij de adviseur in die de materie het beste kent. Je kunt de ondernemer uitstekend adviseren en bent zijn sparringspartner. Als adviseur van OKB ben je hèt klankbord voor een ondernemer.

Je komt snel tot de kern

De OKB-adviseur weet als geen ander dat ondernemen ook lastig kan zijn en onzekere situaties met zich meebrengt. Als adviseur kun je je goed inleven in die situatie, je begrijpt de vraag of doorziet het probleem en komt snel tot de kern van de zaak, zodat je samen met de ondernemer kunt werken aan de oplossing. Met kennis van zaken begeleid en adviseer je ondernemers in een persoonlijk klankbordtraject. Praktisch, concreet en oplossingsgericht.

Onze kwaliteit van werken

Mocht je in de praktijk behoefte hebben aan extra expertise, dan kun je hulp inschakelen uit je eigen netwerk, van collega-adviseurs of via het OKB-netwerk.
Om de kwaliteit van onze dienstverlening te waarborgen hanteert Ondernemersklankbord functieprofielen en selectiecriteria voor adviseurs. De werkzaamheden zijn vastgelegd in werkprocessen en werkinstructies en worden getoetst in evaluatiegesprekken.

Klankborden is ook leerzaam

Een goede reden om adviseur bij Ondernemersklankbord te worden is op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen. Van elkaar leren en ervaringen uitwisselen zijn immers de pijlers van onze dienstverlening.
Daarnaast organiseert Ondernemersklankbord regelmatig informatieve workshops en bijeenkomsten voor haar adviseurs, zodat zij ondernemers adequaat kunnen blijven ondersteunen.

Ook OKB-adviseur worden?

Ja, ik wil graag bedrijfsadvies!

Een halfjaar begeleiding, van ondernemer tot ondernemer, tijdelijk gratis in verband met coronavirus. Vraag meteen je eigen klankbordtraject aan.